ساخت دستگاه CNC تراش چرخ و محور قطار توسط شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید
شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید یکی از شرکت های مستقر در پارک است که در سال ۹۱ فعالیت حرفه ای خود را در زمینه های مختلف از جمله طراحی و ساخت انواع کنترلر های صنعتی، انجام پروژه های مهم صنعتی، مشاوره و آموزش در حوزه برق و الکترونیک، مخابرات و تولید انواع برد های الکترونیکی صنعتی و... آغاز کرده است.

در این زمینه مدیر عامل شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید می گوید: قبل از اینکه برای فعالیت وارد پارک علم و فناوری استان شوم، دو موضوع مهم مطرح بود؛ نخست اینکه من در سایت ICT اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات مشغول به فعالیت بودم که بنا به دلایلی به اراک برگشتم، از مهم ترین این دلایل می توان به وجود زمینه فعالیت در این بخش و کمبود در این حوزه در اراک اشاره کرد.
احمد صفدری نسب بیان می کند: ایجاد هسته علمی هایتک، این فعالیت در اراک وجود دارد و در این زمینه این شهر فارغ التحصیلان بسیار زیادی را نیز دارا می باشد؛ بنابراین تمامی این موارد و ظرفیت ها باعث شد که با ایده های جدیدی شروع به کار در زمینه طراحی درایورهای کنترل های صنعتی کنیم.
وی ادامه می دهد: زمانیکه وارد پارک شدیم متاسفانه متوجه شدیم زیرساخت های فنی در این استان وجود ندارد بنابراین با شرکت های بزرگ از جمله ماشین سازی، کمباین، هپکو، آذرآب و... شروع به کار کردیم که این صنایع مارا به سمت و سوی نیازمندی های خودشان که صنعت احتراق بود سوق دادند.
مدیرعامل شرکت فنی و مهنسی رهپویان چرخه تولید می افزاید: ما نیز در این زمینه شروع به کار کردیم و توانستیم فعالیت های ویژه ای در این بخش که همان دیگ های بخار است را انجام دهیم؛ در آن زمان اکثر مشعل ها تک سوز بود که تمامی آنها دوگانه سوز و در مواردی سه گانه سوز شدند و خطوط گازی که به عنوان فشارشکن بر سر مسیر گازها مورد استفاده قرار گرفت که در این بخش هم شرکت اقدامات لازم را انجام داد.
صفدری نسب عنوان می کند: علاوه بر موارد ذکر شده در صنعت ریلی ما توانستیم انقلابی را ایجاد کنیم که این اقدام با همکاری ماشین سازی و تعدادی از بازنشستگان واگن پارس انجام شد و توانستیم در این بخش کمبودهای موجود را بیرون بیاوریم به این شکل که نیازمندی های این شرکت را بررسی کردیم و نهایتا با ساخت دستگاه طراحی اتوماتیک و چرخ و محور که توسط شرکت ساخته شد این مشکل نیز مرتفع شد.
وی اظهار می کند: البته در این بخش نتوانسته ایم با شرکت های مختلف ایران قرارداد ببندیم زیرا با کم مهری مسئولان مواجه شده ایم این پروژه یک پروژه فراملی است که اشتغالزایی ۵۰۰ نفر را به همراه داشت و علاوه بر این ارز آوری بسیار عالی را برای کشور به دنبال داشته است.
مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید خاطر نشان می کند: متاسفانه هم اکنون مشکل و کمبودی که در اراک وجود دارد این است که با توجه به وجود نیروهای متخصص فراوان در این شهر از این ظرفیت غفلت شده، ما با تحقیقات میدانی گسترده ای که انجام دادیم توانسته ایم بسیاری از مصارف مورد نیاز صنعت که در حال حاضر تحریم شده را تولید کنیم که یکی از این موارد ساخت درایورهای خانگی است که می تواند ذخیره انرژی مصرف برق را به همراه داشته باشد و فعلا مشغول این کار هستیم بنابراین اگر از ظرفیت متخصصان در اراک استفاده شود هیچ کاری غیرممکن نیست.
صفدری نسب می گوید: در سال ۹۹ که بسیاری از شرکت ها تعدیل نیرو را انجام داده اند و متاسفانه با مشکل تولید مواجه بودند ما تلاش کردیم هسته بسیار خوبی را ایجاد کنیم و سفارشات خوبی را داشته باشیم دلیل این مسئله هم خلا و کمبود در حوزه الکترونیکی می باشد.
وی با اشاره به طرح توسعه شرکت توضیح می دهد: در این طرح تا پایان سال تعداد نیروها به ۵۰ نفر افزایش پیدا خواهد کرد و همانطور که شرکت تاکنون توانسته قدرت علمی خود را در زمینه مهندسی برق و الکترونیک ارتقا دهد و بستر علمی و فنی لازم را برای طراحی و تولید انواع بردهای الکترونیکی فراهم کند این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید خاطر نشان می کند: صد در صد تجهیزات مکانیکال ما بومی است که قبلا برای درایورهای CNC باید از آلمان این تجهیزات وارد می شد که دیگر اینگونه نیست و هم اکنون زمینه فعلی کار ما صد در صد سیستم کنترلی است که آن هم توسط شرکت تولید خواهد شد و تا یک سال آینده آن را تولید خواهیم کرد در حقیقت تفاوت کار ما با کار کشورهای دیگر در این است که کار ما کوچک و سبک و قابل حمل و نقل می باشد و علاوه بر این نوع برش و تراش خاص است.
صفدری نسب می افزاید: مزیت بسیار بزرگتر این است که برخی از تجهیزات با قیمت بالا وارد کشور می شود اما با قیمت پایین در کشور ساخته می شود که ارزآوری را به همره دارد؛ علاوه بر این استاندارد ایران را نیز دارا است همچنین تاکنون ما هیچ دستگاهی را پیدا نکردیم که بتوانیم به طور پیوسته چرخ قطار را تراش دهد اما ما این اقدام را انجام داده ایم.
وی اضافه می کند: هیچ دستگاهی محصول آن استاندارد دستگاه ما را ندارد زیرا سطح کار ما صاف انجام می شود و بدون عیب است و برنامه نویسی، ایجاد فرمول های ریاضی برای نخستین بار در دنیا برای این کار توسط خود شرکت انجام شده که در دنیا برای اولین بار است و این اقدام ما را جلوتر از خیلی ها قرار داده است.
مدیر عامل شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید می گوید: در زمینه ساخت دستگاه ریلی در دنیا تنها سه شرکت در اسپانیا، اوکراین و ایران وجود دارد که ما جزو این سه شرکت هستیم، اما به عنوان بهره بردار شرکت های زیادی وجود دارد و ما هم اکنون با کشورهای همسایه مکاتباتی را برای خریداری انجام داده ایم زمانیکه ما می توانیم چنین سیستم هایتکی را داشته باشیم باید برای صادرات نیز برنامه وجود داشته باشد اما ابتدا باید بازارهای داخلی اشباع شود و بعد صادرات را انجام دهیم.
صفدری نسب اذعان می کند: هم اکنون دنیا به سمت و سوی انرژی های نو و علم الکترونیک در حال پیشروی است حتی فقیرترین منازل دنیا به سمت این انرژی پاک در سمت حرکت هستند و کشورهایی مانند آلمان، اوکراین، آمریکا، چین و ژاپن بزرگترین قطب این انرژی می باشند و این کشورها جزو کشورهایی هستند که می خواهند وارد رقابت شوند و ارزش افزوده ایجاد کنند زیرا نفت ندارند بنابراین باید ما هم بتوانیم وارد این بازار شویم و به ما نیز جایی برای مانور داده شود که در این زمینه پارک می تواند به خوبی حمایت کند.
وی اضافه می کند: چشم اندازی که برای شرکت در نظر گرفته ایم این است که تا ۵ سال آینده قطب الکترونیک کشور شویم و نیازهای هایتک و خاص کشور را مرتفع کنیم.
مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی رهپویان چرخه تولید در زمینه حمایت و مطالبات خود از پارک و مرکز رشد استان توضیح داد: خوشبختانه این بخش در حد و توان مسئولیتی خود تاکنون همکاری بسیار خوبی را با شرکت ها داشته، اما مشکلاتی از جمله نبود امکانات، آماده نبودن فضای سوله و سرمایه در گردش و تسهیلات مالی مدت دار و بدون سود با محیط کارگاهی مناسب می تواند بسیاری از مشکلات شرکت هایی مانند شرکت ما را مرتفع کند.