درخشش در بازارهای اروپایی با کیفیت بالای محصولات دانشبنیان ایرانی
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کیفیت محصولات دانشبنیان در بعضی از محصولات مانند تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی یا حتی داروهای بیوتکنولوژی به حدی رسیده که مدعی هستیم میتوانیم در بازارهای اروپایی هم حضور خوبی داشته باشیم.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری استان مرکزی و به نقل از خبر گزاری فارس، اسماعیل قادریفر رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان و حمایتهایی که از این شرکتها در کشور میشود، اظهار داشت: در حال حاضر چالش اصلی شرکتهای دانشبنیان مسأله بازار است. اینکه ما باید برای بازارسازی این شرکتها اقدام جدی انجام دهیم و سهم بازار محصولات فناورانه را بالا ببریم یک واقعیت انکارناپذیر است و این بازار در بازارهای هدف داخلی است.
وی افزود: در حال حاضر یک بازار بزرگ داخلی با جمعیتی حدوداً ۸۰ میلیون نفری هستیم و در منطقه آسیای جنوب غربی، قفقاز و منا یک بازار حدوداً ۸۰۰ میلیون نفری در بازارهای منطقهای در انتظارمان است. کیفیت محصولات دانشبنیان در بعضی از محصولات مانند تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی یا حتی داروهای بیوتکنولوژی به حدی رسیده که مدعی هستیم میتوانیم در بازارهای اروپایی هم حضور خوبی داشته باشیم.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که الزاماً سهم بازار داخلی شرکتهای دانشبنیان بهتر است یا خارج از کشور، گفت: خیلی این موضوع را قبول نداریم؛ بلکه به صورت کلی چالش بازار را اصلیترین چالش بازارسازی شرکتهای دانشبنیان میدانیم و معاونت علمی هم تلاش کرده در این عرصه گامهای جدی بردارد.
قادریفر گفت: در بُعد خارجی ایجاد و تقویت پایگاههای صادرات تبادل فناوری مابین جمهوری اسلامی ایران و حداقل ۳۵ کشور هدف برنامهریزی شده و در حال انجام است.
وی درباره بعد داخلی، گفت: فرهنگسازی و فرهنگ ایرانی داریم که «ایرانی، ایرانی بخر» است و استفاده از کالاهای ایران ساخت باید روز به روز ترویج شود و نکته بعد اینکه استانداردسازی و ارتقاء کیفیت محصولات داخلی و رقابتپذیری را در قیمتها شاهد باشیم. باید دستگاههای اجرایی، حاکمیتی، دولتی و سایر دستگاهها را از خرید محصولات داخلی اشباع کنیم که در این زمینهها گام جدی را با کمک هم برمیداریم.
قادریفر با اشاره به اینکه زیرساختهایی در بحث قانونی نیاز داریم، گفت: اجراییسازی قانون ماده ۴۳ رفع موانع تولید رقابتپذیر که میگوید باید بازار را از داخل کشور شروع و تقویت کنیم که موضوع مهمی است و در دستور کار قرار گرفته که مقدمهای است تا بتوانیم سهم فروش محصولات دانشبنیان ایرانی را در بازارهای داخلی و خارجی هدفگذاری کنیم و سهم مناسبی را برای آن احصا کنیم.
وی ادامه داد: فروش ۹۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانشبنیان در یکی دو سال اخیر مؤید این است که این بازار، بازار بالقوهای است و از کشش و جذابیت بسیار بالایی برخوردار شده؛ ضمن اینکه فرصت تحریم و سنگاندازیهایی که در مبادلات پولی و بانکی ناشی از تحریم دشمنان فرصتی مهیا کرد که به داخل کشور رجوع کنیم و بحث درونزا بودن اقتصاد و فناوری را بتوانیم از طریق بازاریابی برای محصولاتمان مهیا کنیم.